BUZ Konsept Nedir?

Anasayfa  >  Blog
BUZ Konsept Nedir?

BUZ Konsept Nedir?

BUZ Konsept, protez veya ortez uygulaması yapılan kişinin memnuniyetini garanti altına alan bir konsepttir...

BUZ Konsept

Bütüncül Uygulamalar Zinciri Konsepti® (BUZ Konsept) protez veya ortez uygulaması yapılan kişinin memnuniyetini garanti altına alan bir konsepttir. Protez-Ortez uygulamalarını oldu-bitti mantığı ile değil çok yönlü uygulamalar yaklaşımı ile kalite güvencesi altına alıyoruz. İyi bir protez uygulamasının birinci basamağı kullanıcıya tam uyumlu bir soket uygulamasından geçmektedir. Merkezimizde size en uygun soketi üretmek için en yeri soket üretim teknolojilerini kullanıyoruz ve kalıcı soket uygulaması öncesi mutlaka test soket uygulaması yapıyoruz.

 

Neden test soketi? Kalıcı soketler ısı ile tekrardan şekillendirildikten sonra mukavemetleri azalır ve aslında yapısı gereği ısı ile tekrardan şekillendirilmeye pek uygun değillerdir. Hatta karbon ile yapılan soketler tekrardan ısı ile şekillendirilemezler. Kalıcı soket üretimi öncesinde termoplastik test soketi ile kalıcı soketin mukavemetini bozmadan gerekli soket düzeltmeleri yapılabilmektedir. Bu uygulama kısa vadede maliyet ve uygulama süresini arttırsa da ilerleyen zamanlardaki soket uyumsuzluğunun ve ikinci bir soket maliyetinin önüne geçmektedir. Merkezimizde istisnasız bütün uygulamalarda test soket uygulaması yapmaktayız. İyi bir protez ortez uygulaması için protezini al-git mantığı yanlıştır.

 

İyi bir protez - ortez kullanıcısı olmak için mutlaka uzman bir fizyoterapist eşliğinde uygulama öncesi ve sonrası rehabilitasyon uygulamaları yapılmalıdır. Ön rehabilitasyon ile kaslarınızı yeni protez veya ortez uygulamasına hazırlıyoruz. Son rehabilitasyon ile sizin iç ve dış mekanlarda protez veya ortez ile doğru bir şekilde yürümenizi ve ampute olmadan önceki yürüyüşünüze en yakın yürüyüşü sergilemenizi hedefliyoruz.

 

Ölçme kontrol uygulamalarımızla eski proteziniz ile yeni protezinizin yaşam kalitenizi ne kadar etkilediğini karşılaştırıyoruz. Böylelikle yaptığımız protezin yaşam kalitenizi ne kadar arttırdığını hem size hem de kendimize ispat ediyoruz. 

 

Son olarak da sizi sosyal yaşantınıza uğurluyoruz fakat işimiz burada da bitmiyor. Kaliteli bir protez – ortez hizmetinin içerisinde olmazsa olmaz 2 takip mekanizması bulunmaktadır. 1.ay, 5.ay ve 12.ay kontrollerimiz ile güdük volüm değişikliklerinize bağlı olan soket uyumunu kontrol ediyoruz. Protez veya ortezinizin statik ve dinamik ayar güncellemelerini yaparak siz daha herhangi bir sorunla karşılaşmadan o sorunları bertaraf etmeyi planlıyoruz. Bionic Center kapsamındaki BUZ Konsept®, protez - ortez uygulama merkezleri arasında geliştirilmiş kullanıcı memnuniyetini garantileyen Türkiye'deki tek konsepttir.

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı